Safety relief valves
Veerveiligheid

Wat is een veerveiligheid?

Wist u dat veerveiligheden (safety relief valves) al sinds 1600 worden gebruikt? En wel in vrijwel dezelfde vorm als nu. De eerste veerveiligheid werd gebruikt bij een stoomvergistingsinstallatie en is uitgevonden door de Duitser Glauber. De Fransman Papin heeft de techniek verder verbeterd.

Primaire functie
De primaire functie van veiligheidstoestellen als veerveiligheiden is het beschermen van mensenlevens en werkomgevingen. Bij een te hoge druk in een proces, als de opwaartse kracht van het medium groter is dan de neerwaartse kracht van de veer, zal de klep openen en afblazen. Wanneer de druk terugkeert naar de normale waarde, zal de klep weer sluiten.

Codes en toepassingen
Omdat veerveiligheden een grote rol spelen op het gebied van veiligheid zijn de regels van ontwerp en sizing streng. Hiervoor worden wereldwijd de volgende codes gebruikt:

• ASME (American Society of Mechanical Engineers)
  • API (American Petroleum Institute)
  • DIN (Deutsches Institut für Normung)

Safety valves worden het meest toegepast op boilers, ketels en procesinstallaties in de petrochemische industrie, olie- en gasindustrie en energiecentrales. De meest voorkomende scenario's waarin veerveiligheiden worden gebruikt, zijn blocked discharge, control valve failure, fire case en thermal expansion.

Veerveiligheid uitleg
Doorsnede veerveiligheid bij normale druk
Veerveiligheid uitleg
Doorsnede veerveiligheid bij toenemende druk
Veerveiligheid uitleg
Doorsnede veerveiligheid bij een te hoge druk, de klep blaast af

IMI Bopp & Reuther brochure aanvragen

Brochure IMI Bopp & Reuther
De safety valves brochure van IMI Bopp & Reuther

Via deze link kunt u direct de IMI Bopp & Reuther safety valves brochure aanvragen met een overzicht van verschillende veerveiligheden.

Type veerveiligheden

Alle types voldoen aan de PED 97/23/EC (Pressure Equipment Directive). Dit zijn de richtlijnen voor drukapparatuur voor alle lidstaten van de Europese Unie.

Wij kunnen ook veerveiligheden leveren onder de API 520, ASME VIII, ASME I en DIN AD-merkblad 2000 normen. We kunnen de kleppen met een CE-, UV- of V-markering leveren.

IMI Bopp & Reuther sizing software

Interface Si-Tech 4 software
Interface Si-Tech 4 software van IMI Bopp & Reuther

Via de onderstaande link kunt u de Si-Tech 4 sizing software van IMI Bopp & Reuther downloaden.

Klik hier om de software te kunnen downloaden.

• Hitma Process B.V.
    Foxboro S-serie druktransmitter Hitma Process
    Hoe werkt veerveiligheid? (safety valves) Hitma Process
naar boven
zoeken
Direct contact 0297 514810