15
mei

Bij de technische dienst van Hitma houden we ons vooral bezig met ondersteunende werkzaamheden voor klanten van de Hitma-bedrijven, zoals kalibratie, justeren en reparaties. Dit doen we zowel op locatie als in onze eigen werkplaats. Soms wordt onze hulp ingeroepen voor wel heel speciale projecten. De welbekende krenten uit de pap.

niveautransmitter lijkt defect
Zo werden wij onlangs benaderd door een raffinaderij, omdat een pas gekocht instrument defect zou zijn. Deze klant heeft het instrument vervolgens ingeleverd bij onze werkplaats. Na een onderzoek en een duurtest bleek dat het instrument niets mankeerde. Reden voor ons om de klant te bellen en te vragen wat precies zijn ervaringen met dit instrument waren.

Veel instelmogelijkheden
Het ‘defecte’ instrument was een niveautransmitter; de LevelStar van Foxboro. Dit is een zeer nauwkeurige niveaumeter met veel instelmogelijkheden. Na het telefoongesprek kwamen we al gauw tot de conclusie dat:

  • het instrument verkeerd was ingeregeld,     
  • de instrumenten waarmee dit was gedaan niet geschikt waren om deze instrumenten correct in te stellen, omdat ze simpelweg verouderd waren.

Spoedcursus inregelen niveautransmitter
Onze klant vroeg of we eventueel langs konden komen om het één en ander uit te leggen aan hun monteurs en onderhoudsmensen. Dat moest wel met spoed gebeuren, aangezien ze inmiddels meer van deze leveltransmitters hadden aangeschaft.

Techneuten onder elkaar
Uiteraard was het geen probleem bij deze klant langs te gaan voor een training op locatie, maar het was best een uitdaging. Binnen een dag moesten we een training op maat in elkaar zetten en in dit verhaal vervolgens verder ingaan op de specifieke toepassing. Gelukkig waren we met techneuten onder elkaar en spraken we dus dezelfde taal. We hebben een korte uitleg gegeven over de LevelStar-transmitter. Hierbij hebben we de verschillen aangetoond tussen het werken met officiële software en het niet correct functioneren van een (reeds verouderd) handheld instrument. Conclusie: De door dit instrument ingestelde gegevens werden niet correct overgenomen door de niveautransmitter.

Vertrouwen op correcte werking
Voor de monteurs bij onze klant was onze uitleg echt een eyeopener. Er waren nog wel dingen die ze zelf verder moesten uitvinden, maar de basis was gelegd. Op het moment dat het Hitma-team de instructieruimte verliet, was men al druk bezig de pas geleerde kennis toe te passen. En dat was natuurlijk de bedoeling. Na nog een aantal telefonische contacten achteraf en nog wat tips te hebben gegeven, bleef de telefoon stil. Probleem opgelost!

Een eindgebruiker die op de juiste manier met instrumentatie kan omgaan, bespaart kostbare tijd en weet zeker dat hij kan vertrouwen op een correcte werking. En daar draait het natuurlijk om.

Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hoe werkt veerveiligheid? (safety valves) Hitma Process
    Strahman brilflenzen (line blinds) Hitma Process
    Foxboro S-serie druktransmitter Hitma Process
naar boven
zoeken
Direct contact 0297 514810