27
jan

Vorige week bezocht ik samen met mijn collega Marco Mogendorff en collega’s van 13 andere bedrijven uit de Indutrade Flow Group een conferentie bij het Engelse bedrijf CRP (Corrosion Resistant Products), gevestigd in de stad Littleborough. CRP is vorig jaar door Indutrade overgenomen. Het management van het bedrijf had ons uitgenodigd om hun PTFE- en PFE-producten te komen bekijken. We werden bijgepraat over de speciale technologie van hun pijpleidingen en monsternamesystemen.

Conferentie bij CRP
26 directeuren en twee sales managers bezochten de conferentie. Doel van het bedrijfsbezoek was ideeën uitwisselen met onze vakgenoten van de Indutrade-zusterbedrijven en uitvinden of de producten van CRP geschikt zijn om in ons assortiment op te nemen. Dit pakte positief uit. We hebben besloten te gaan samenwerken met CRP. Hierover vertel ik u binnenkort meer en u vindt al informatie over de monsternameproducten op monstername.nl

Vlamdovers testen
We besloten onze trip naar CRP te combineren met een bezoek aan twee van onze leveranciers in het Verenigd Koninkrijk. Voordat we naar CRP afreisden, bezochten we ook Zook en Elmac. Als eerste stond Elmac op het programma. Op dinsdag 20 januari vlogen we van Amsterdam naar Manchester om vervolgens met een huurauto door te reizen naar Noord-Wales. Elmac is producent van flame arrestors en breather valves voor tanks en vaten. Het bedrijf is gevestigd in Flint, een kleine Dorp in Flintshire. Marco en ik bezochten de fabriek, waar we getuige waren van het testen van vlammendovers (foto). Hiervoor beschikt Elmac over speciale testfaciliteiten.

Middeleeuws toneel en breekplaten
Na ons bezoek aan Elmac stapten Marco en ik weer in de auto voor een drie uur durende rit naar Wakefield, een stad in het Engelse graafschap West Yorkshire. De naam Wakefield is verbonden aan de middeleeuwse mysteriespelen die hier werden opgevoerd: de Wakefield-cyclus, ook wel bekend als de Towneley Plays. Het mysteriespel behoort tot de vroegste vormen van toneel in Europa. De Wakefield-cyclus bestaat uit 32 uit de vroege 15e eeuw daterende op Bijbelverhalen gebaseerde Engelse mysteriespelen.

In Wakefield bezochten we breekplatenfabrikant Zook. We bespraken de samenwerking en onze toekomstplannen voor de Zook-breekplaten die u kunt vinden op de site van de Breekplatenspecialist.

Barre tocht door de sneeuw
Onze trip begon steeds meer op een roadmovie te lijken. We zwaaiden de mensen van Zook uit en vervolgden onze reis door het Penninisch Gebergte. Dit is een bergketen van ongeveer 400 kilometer lengte in het noorden van Engeland. Hier kwamen we in hevige sneeuwbuien terecht en het kostte ons 3 uur om een afstand van 50 kilometer af te leggen. Maar goed dat we op tijd waren vertrokken. We arriveerden slechts 30 minuten te laat bij CRP en waren precies op tijd om bij de start van de eerder genoemde conferentie aan te schuiven.

Na de CRP-bijeenkomst stond ons nog een heftige terugreis te wachten. Na een vlucht door sneeuwstormen landden Marco en ik veilig op Schiphol. Al met al een intensieve, maar interessante en succesvolle zakenreis.

Lester Millard (Twitter Lester_Millard)

  • Hoe werkt veerveiligheid? (safety valves) Hitma Process
    Strahman brilflenzen (line blinds) Hitma Process
    Foxboro S-serie druktransmitter Hitma Process
naar boven
zoeken
Direct contact 0297 514810