1
jun

Een paar dagen geleden had ik om 11 uur ’s morgens een bezoekafspraak bij een chemisch bedrijf in Delfzijl. Onderweg naar het hoge noorden wist ik nog niet dat mijn contactpersoon om 5 over half 11 mijn collega Dick Verhoef belde om de afspraak af te zeggen. Door drukte kwam het hem bij nader inzien toch niet zo goed uit. Op het moment dat het bericht over het annuleren van de afspraak mij bereikte, stond ik al bij het chemiebedrijf op de parkeerplaats.

Zwaaien vanaf de parkeerplaats
Ik belde mijn contactpersoon om te melden dat ik de boodschap had doorgekregen en dat als hij even naar buiten keek, ik in ieder geval vanaf de parkeerplaats naar hem zou zwaaien. Dat vond de goede man toch ook wel sneu: “kom dan maar even binnen voor een kop koffie” zei hij.

Onbekende bestelling
En ach, u weet hoe dat gaat: Tijdens de koffie kwamen toch de Strahman-monsternamekranen ter sprake. Mijn klant vroeg of ik de aanvraag van zijn collega voor vijf monstername-afsluiters voor de uitbreiding van de plant al in behandeling had genomen? Ik keek hem verbaasd aan. Hier wist ik helemaal niets van af. Op advies van mijn gastheer informeerde ik meteen op de afdeling waar de aanvraag gedaan zou zijn. Opvallend genoeg was men hier net zo verbaasd als ik. Ze hadden geen idee wie zich hiermee bezig hield.

Speurwerk
Na wat speurwerk in het chemische bedrijf (ik was er nu toch), kwam ik uiteindelijk bij de juiste contactpersoon terecht. De bestelling was inderdaad blijven liggen. Hij vertelde me over de applicatie. Op basis van de processpecificaties kon ik hem adviseren over het juiste type monstername-afsluiter en de afmetingen (Strahman SV700 ¾” x ½”NPT in Hastelloy uitvoering). Probleem was alleen dat doordat de aanvraag nooit naar Hitma Process was verstuurd, de bestelling nu opeens wel heel veel haast had gekregen.

Op voorraad
Nadat ik de chemische plant had verlaten en in het plaatselijke wegrestaurant aan mijn lunch zat, belde ik de mijn collega’s op kantoor in Uithoorn. Gelukkig had Strahman de 5 monsternamekranen op voorraad en konden we deze spoedopdracht meteen afhandelen. Dat snelle schakelen zie ik echt als een belangrijk voordeel van onze samenwerking met Strahman.

Zo eindigde een bezoekafspraak die niet doorging, via een bestelling die nooit was gedaan in een spoedorder die we gelukkig toch nog op tijd kunnen afleveren.

Het kan verkeren.

 

Marco Mogendorff (Linkedin

Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hoe werkt veerveiligheid? (safety valves) Hitma Process
    Strahman brilflenzen (line blinds) Hitma Process
    Foxboro S-serie druktransmitter Hitma Process
naar boven
zoeken
Direct contact 0297 514810