17
dec
Carlo Braun
Carlo Braun, specialist afsluitertechniek bij HITMA Process

Winkelen is over het algemeen niet mijn meest populaire bezigheid. En een kerstmarkt in Duitsland bezoeken, gebeurt vooral op initiatief van mijn vrouw. Toch bezocht ik vorige week samen met mijn collega’s Thimo van Eijk en Dick Verhoef de kerstmarkt in Mannheim. U vraagt zich misschien af hoe drie mannen in godsnaam verzeild raken op een kerstmarkt? Ik zal het uitleggen.

Klaar voor de toekomst met nieuwe sizing software
Dick, Thimo en ik waren in Mannheim te gast op uitnodiging van Bopp & Reuther (B&R). Deze leverancier introduceerde een nieuw sizing programma voor hun veiligheidsafsluiters, Si-tech 4.0 genaamd. Met deze update is hun software klaar voor de toekomst. En wij ook, want samen met afsluiter-specialisten van over de hele wereld kregen we een uitgebreide training. Het nieuwe sizing programma kent voor ons geen geheimen meer. We kunnen perfect veiligheidsafsluiters ontwerpen die voldoen aan de specifieke eisen van industriële processen.

Glühwein
Een training in Duitsland, in de kersttijd en een hotel midden in het centrum van de stad. Dan kun je dus niet om de kerstmarkt op het plein heen. Sterker, als ik de gordijnen van mijn hotelkamer open trok, straalden de kerstlichtjes me tegemoet. Ach, een beetje Duitse ‘gemütlichheid’ in deze donkere tijd kan geen kwaad. Na een vermoeiende trainingsdag zochten we dus de kerstgezelligheid op en bestelden we steevast een glaasje glühwein op de kerstmarkt.

Veranderingen bij Bopp & Reuther
Het was een intensieve trainingsweek bij Bopp & Reuther. Er is dan ook best veel veranderd bij het bedrijf. Bopp & Reuter is nu onderdeel van IMI Critical Engineering, een wereldwijd opererend concern dat industriële procesonderdelen ontwerpt en produceert. Bij IMI werken meer dan 12.000 mensen in meer dan 20 landen. Die verandering zie je terug in alle uitingen van Bopp & Reuther en in de vernieuwingen die ze oppakken zoals dus de Si-tech software 4.0.

Wat is er nieuw aan de Si-tech software?
Wat is er precies nieuw aan de Si-tech software? Ten eerste heeft het pakket een modernere uitstraling. Meer in lijn met de gangbare softwarepakketten. Dat maakt de software gebruiksvriendelijker. Daarnaast is het nu eenvoudiger om projecten aan te maken. Ook zijn de nieuwste industriële normen in het programma verwerkt en is de calculatiesheet uitgebreider en overzichtelijker.

Duidelijke datasheets
De engineers van Bopp & Reuther en van hun distributeurs (waaronder dus Hitma Process) gaan vanaf nu met de nieuwe software werken. Voor eindgebruikers komt de software volgend jaar beschikbaar. Onze klanten kunnen dan zelf berekenen welke afsluiters ze nodig hebben. Hiervan kunnen ze datasheets maken die weer handig zijn voor interne besprekingen of communicatie naar de leverancier. De definitieve sizing blijven wij uiteraard voor de klant doen.

Vernieuwde typecodering Bopp & Reuther veiligheidsafsluiter
Naast de vernieuwde software is ook de typecodering van de afsluiters van Bopp & Reuther veranderd. De codering is overzichtelijker en de aparte codes voor DIN-kleppen etc. zijn verdwenen. Er is nu meer uniformiteit. De serie- en typenummers van alle modellen afsluiters hebben dezelfde herkenbare opbouw.

Documentatie
Om de markt een overzicht te bieden van de nieuwe typecodering van de Bopp & Reuther afsluiters, heeft IMI Bopp & Reuther nieuwe brochures samengesteld. Wilt u deze documentatie ook bij u in de kast hebben staan? Laat het weten, dan zorg ik ervoor dat de documentatie uw kant op komt.

Carlo Braun

 

Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hoe werkt veerveiligheid? (safety valves) Hitma Process
    Strahman brilflenzen (line blinds) Hitma Process
    Foxboro S-serie druktransmitter Hitma Process
naar boven
zoeken
Direct contact 0297 514810