11
mrt
De vlag mag uit!
Marco Mogendorff | 11 maart 2016 11:01 | Reageer

Wel eens bij een bedrijf geweest waar de vlag voor collega’s uit gaat? Gisteren was ik bij zo’n bedrijf waar dat gebeurt, omdat de collega’s als familie gezien worden.

Eén grote familie
Een mooi gebaar van dit bedrijf (Iver Ships B.V.) om collega's op deze manier te eren. Maar ook bij ons gaat dit jaar de vlag uit. Misschien heeft u het al gehoord of gezien: 2016 is een bijzonder jaar voor Hitma. Dit najaar bestaan wij namelijk 90 jaar! En wanneer ik zeg ‘wij’, dan bedoel ik ook echt ‘wij’. Want de bedrijfscultuur binnen Hitma voelt als één grote familie. Het is opvallend dat medewerkers van Hitma het bedrijf lang trouw blijven of wanneer ze denken dat het gras bij de buren groener is, na enige tijd weer terugkomen. Zelf ben ik daar een voorbeeld van met 19 jaar in dienst bij Hitma met een onderbreking van 8 maanden. Het lijkt wel een vicieuze cirkel, want mensen werken lang bij Hitma waardoor er een groot familiegevoel is, en door dit familiegevoel blijven mensen lang bij Hitma werken. Zelden kom ik bij bedrijven waar ik dit gevoel herken, totdat ik deze week dus een bezoek bracht aan Iver Ships.

Warm welkom
Iver Ships, onderdeel van Vroon B.V.,  is een echt familiebedrijf. Vroon is opgericht in 1890 en anno 2016 wordt het geleid door de vierde generatie Vroon. Samen zorgen zij ervoor dat moderne tankers gecharterd worden aan grote oliebedrijven. Het bedrijf is onder andere gevestigd op een prachtige locatie aan het water in Terneuzen. In hun kantoor op zeven-hoog kunnen ze alle tankers zien binnenkomen. En weet u wat nou het leuke is? Het familiegevoel komt pas echt tot zijn recht wanneer er een tanker van Iver Ships of Vroon binnen komt varen. Iedere collega die binnenvaart, wordt namelijk verwelkomd met het hijsen van de vlag. Als dat geen warm welkom is dan weet ik het ook niet meer…

Hitma 90 jaar
Ik vond het mooi om te zien dat hier zo veel aandacht aan werd besteed. Bij Hitma staan medewerkers en klanten hoog in het vaandel, en dit jaar doen we er een schepje bovenop. Nieuwsgierig hoe wij onze 90ste verjaardag vieren dit jaar? Houd dan vooral onze sociale media kanalen in de gaten (#Hitma90). Eén ding is zeker: de Hitma-vlag wordt dit jaar extra hoog gehesen.

 

Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hoe werkt veerveiligheid? (safety valves) Hitma Process
    Strahman brilflenzen (line blinds) Hitma Process
    Foxboro S-serie druktransmitter Hitma Process
naar boven
zoeken
Direct contact 0297 514810